Al voor een 3e keer 2e in de Giro: "Dat begint op te tellen"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Al voor een 3e keer 2e in de Giro: "Dat begint op te tellen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Derek Gee is voor de 3e keer in deze Giro als 2e over de streep gereden. Veel renners zouden ontgoocheld zijn, maar hij blijft lachen.

De vorige 2e plaatsen van Derek Gee waren in Fossombrone en Viareggio. “Zo dichtbij als nu ben ik nog niet geweest”, zei de 25-jarige renner aan Cycling Pro Net. “Ik heb alles gedaan wat ik kon. Nico Denz nam de kop op 900 meter van de streep, maar ik kwam er niet overheen. Chapeau. Het was ongelofelijk, ik weet niet wat ik anders had kunnen doen.”

Gee kwam tijdens de sprint nog wel heel dicht: “Het was een paar meter te kort. Hij raakte me nog met zijn armen, toen hij juichend over de streep kwam. Het was dus heel nipt, maar we komen in de buurt hè.” Vervolgens zei hij, opnieuw lachend: “Het wordt steeds erger. De 1e keer 2e worden was geweldig!”

De vroege vlucht was omvangrijk, maar op zo’n 60 km voor het einde reden 4 renners weg uit die kopgroep, zonder Gee of een van zijn ploeggenoten van Israel-Premier Tech. “Heel lang dachten we dat de wedstrijd voorbij was, de 4 aanvallers pakten bijna een minuut, maar Stephen Williams deed geweldig werk om het samen met Movistar te dichten. Ik kreeg zo de kans om aan te vallen. Maar ja, Denz was gewoon sterker vandaag”, besloot Gee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties