Gaat Remco Evenepoel dit jaar dan toch naar de Tour? "De deur blijft op een kier staan"

Gaat Remco Evenepoel dit jaar dan toch naar de Tour? "De deur blijft op een kier staan"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere sloot de deur al voor de Tour de France voor dit jaar. Maar Serge Pauwels is daar toch nog niet zo zeker van.

Meteen na zijn forfait in de Giro werd al het idee geopperd om Remco Evenepoel dan naar de Tour te sturen dit jaar. Maar na een paar dagen van speculatie sloot Patrick Lefevere die deur dan toch. 

Volgens Serge Pauwels, performance coach bij de Belgische wielerbond, is de kans er nog altijd wel degelijk dat Evenepoel toch nog een grote ronde rijdt. "Ik denk dat die beslissing eigenlijk nog echt gemaakt moet worden", zei hij bij Wuyts & Vlaeminck. 

"Maar geef hem alsjeblieft een beetje tijd om te resetten en mentaal er weer boven op te komen. Want ik denk dat dit toch een enorm pijnlijke tegenslag is geweest voor hem."

Afleidingsmanoeuvre

Maar waarom zegt Lefevere dan dat Evenepoel geen grote ronde meer rijdt dit jaar. "Ik kan begrijpen dat het verstandig is om dat nu zo te communiceren, als afleidingsmanoeuvre. Anders blijft die vraag komen."

"Ik denk persoonlijk dat ze die deur op een kier laten voor eventueel de Tour of de Vuelta. Maar dat ze hem eerst laten herstellen en dan de puzzel leggen voor de rest van het seizoen waar, hopelijk, dat WK ook een grote rol zal spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties