Ploegleider van Lotto-Dstny reageert voor het eerst op beschuldigingen over ongewenste berichten

Ploegleider van Lotto-Dstny reageert voor het eerst op beschuldigingen over ongewenste berichten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Australiër Allan Davis, sportdirecteur bij Lotto Dstny, heeft zijn excuses aangeboden voor de ongepast berichten die hij stuurde op sociale media. De Belgische ploeg hield Davis daardoor ook uit de Tour.

Davis reageerde tot nu toe niet op de beschuldigingen aan zijn adres, maar doet dat nu toch. "Ik betreur ten zeerste de manier waarop ik mezelf heb gedragen en de impact die het had op de betrokken persoon”, zegt Davis op sociale media. 

"Ik erken de persoonlijke berichten in mei en juni 2023. We bespraken verschillende onderwerpen, van relaties tot familie en werk. Ik begrijp dat mijn woorden en daden soms ongepast waren. Ik heb geen rekening gehouden met de gevolgen van mijn gedrag en dat spijt me oprecht", zegt de Australiër. 

Davis stuurde een foto van zichzelf zonder t-shirt naar een vrouw en ook andere vrouwen gaven aan dat ze ongevraagde berichten, zonder dat die expliciet waren.  "Ik heb nagedacht over mijn gedrag en heb stappen ondernomen om mezelf te informeren over gepast online gedrag."

"Ik begrijp het belang van een respectvolle omgeving, zowel online als offline. Nogmaals: ik bied mijn oprechte verontschuldigingen aan voor mijn overtredingen en het eventuele leed of ongemak dat dit de betrokken personen heeft veroorzaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties