Wout van Aert moet zijn meerdere erkennen in Wout Poels, Pogacar probeert Vingegaard nog te bestoken

Wout van Aert moet zijn meerdere erkennen in Wout Poels, Pogacar probeert Vingegaard nog te bestoken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net niet voor Wout van Aert in de Tour. Hij moest zijn meerdere erkennen in Wout Poels en werd tweede in de etappe.

Daags na de zware rit over de Joux Plane en daags voor de rustdag moesten de renners opnieuw aan de bak richting Saint-Gervais Mont-Blanc. En het werd zoals altijd weer een felle strijd om in de ontsnapping te geraken. 

Na een val zonder erg van Kuss en Van Hooydonck, kreeg een vlucht van zo'n 35 renners een vrijgeleide van Jumbo-Visma. Onder meer Van Aert, Teuns, Van der Poel, Alaphilippe, Ciccone, Soler en Pinot kregen meer dan 7 minuten van het peloton. 

Op de derde laatste beklimming van de dag versnelde Van Aert net voor de top, net achter leider Soler. Van Aert kreeg ook nog Neilands en Poels mee, maar Neilands verdween vooraan door een val bij de aanname van een bidon. 

Poels triomfeert, Pogacar en Vingegaard blijven samen

Op de voorlaatste klim van de dag versnelde Poels en dat tempo was te hoog voor Van Aert en Soler. Van Aert kwam niet meer terug, Poels reed naar zijn eerste zege in een grote ronde. Van Aert werd op iets meer dan 2 minuten tweede. 

Bij de favorieten nam UAE Team Emirates het heft in handen, enkel Pogacar, Vingegaard en A. Yates bleven over. Yates mocht nog even wegrijden, maar Pogacar en Vingegaard gingen hem toch nog weer voorbij. 

Pogacar probeerde twee keer om van Vingegaard af te geraken, maar dat lukte niet. De twee kwamen wiel in wiel in wiel binnen. Vingegaard gaat met 10 seconden voorsprong de rustdag in. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties