Ilan Van Wilder ziet ploegmaat de tijdrit in Polen winnen, Tim Wellens knap 5e

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Ilan Van Wilder ziet ploegmaat de tijdrit in Polen winnen, Tim Wellens knap 5e
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mattia Cattaneo heeft de 6e rit in de Ronde van Polen gewonnen. Hij was een klasse sterker dan de rest. Tim Wellens werd 5e. Matej Mohoric blijft leider.

Op de voorlaatste dag van de Ronde van Polen stond er nog een tijdrit van bijna 17 km op het programma. In en rond Katowice ging het over golvende wegen. 

Finn Fisher-Black zette de 1e toptijd neer. Aan de finish zette hij 19'26" neer. Lange tijd stond zijn tijd bovenaan, maar dan kwamen de toppers eraan. 

Eerst was er Geraint Thomas. Hij was 2 seconden sneller dan Fisher-Black. Vervolgens kwam Mattia Cattaneo. Hij zette een absolute toptijd neer (19'10"). Enkel Joao Almeida kwam nog het dichtste bij (+13"). 

Ook de Belgen deden het goed in Katowice. Tim Wellens werd op 17 seconden 5e. Ilan Van Wilder, ploegmaat van Cattaneo, werd op 18 seconden 6e. 

Matej Mohoric beperkte de schade en gaf 23 seconden toe. Toch blijft hij leider. Al staat Almeida in dezelfde tijd, maar Mohoric haalt het op de honderdsten van een seconde. Van Wilder schoof in het klassement naar plaats 4 op en volgt op 19 seconden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties