Bondscoach Sven Vanthourenhout kan maar één conclusie trekken na het WK

Bondscoach Sven Vanthourenhout kan maar één conclusie trekken na het WK
Foto: © photonews

De Belgen hebben met Wout van Aert een zilveren medaille gepakt op het WK in Glasgow. Toch is bondscoach Sven Vanthourenhout tevreden.

Volgens bondscoach Sven Vanthourenhout was het WK er een van een uitzonderlijk hoog niveau. Dit WK zal dan ook bijblijven, denkt de bondscoach. Ook mede door het fantastische podium met Van der Poel, Van Aert en Pogacar. 

Maar uiteindelijk moesten de Belgen en vooral Van Aert tevreden zijn met zilver. Maar de bondscoach was toch tevreden met hoe de Belgen gereden hebben, zoals bijvoorbeeld met Frison, Campenaerts, Lampaert en in een latere fase met Van Hooydonck, Benoot en Stuyven. 

Zilver is geen schande

Hoe schat de bondscoach de tweede plaats van Van Aert in? "Ik snap dat het voor veel mensen weer zilver is en weer na Mathieu, maar ik vind het bewonderenswaardig hoe hij blijft knokken voor die tweede plaats", zei hij bij Sporza. 

"Als je het moet afleggen tegen Mathieu, is dat geen schande." Maar Van Aert mag volgens Vanthourenhout gewoon tevreden zijn met zijn prestaties op dit WK, ook al is het weer zilver. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties