Lotte Kopecky emotioneel na haar wereldtitel: "Ik weet niet wat me blijft pushen"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Lotte Kopecky emotioneel na haar wereldtitel: "Ik weet niet wat me blijft pushen"
Foto: © photonews

Lotte Kopecky heeft in Glasgow geschiedenis geschreven. Ze bekroonde een sterk en moeilijk jaar met een wereldtitel op de weg. Dat bovenop 2 wereldtitels op de piste.

"Ik weet het even allemaal niet", begon Lotte Kopecky het flashtinterview. Ze liet de tranen de vrije loop en probeerde alles te bezinken. "Het is een geweldig, maar ook erg hard jaar geweest voor mij."

"Ik weet niet wat me blijft pushen", ging Kopecky verder. Ze had net voor het seizoen met haar vriend en trainer gebroken. Tijdens het seizoen verloor ze ook nog eens haar broer na zelfmoord. 

"Het betekent zó veel voor mij. Het is een droom die uitkomt. Ik ga er zo hard van genieten om in de trui te rijden het komende jaar", aldus Kopecky. 

Kopecky kon ook op een sterke ploeg rekenen: "Ik moet Sanne Cant bedanken voor het werk tijdens de 1e plaatselijke ronden. Ook Justine Ghekiere om het tempo hoog te houden. Julie De Wilde bracht me dan weer terug. Ook alle andere teamgenoten hebben enorm hard gewerkt."

Voor Kopecky is het al haar 4e medaille op het WK. Ze pakte al 2 keer goud en een keer brons op de piste. "Ik dacht dat ik niet op de weg kon winnen. 3 titels op 7 dagen winnen, is echt maf", besloot ze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties