Een 2e Belgisch team goed op weg om tot de Women's WorldTour te behoren

Een 2e Belgisch team goed op weg om tot de Women's WorldTour te behoren
Foto: © photonews

Mogelijk telt de Women's WorldTour vanaf 2024 2 Belgische ploegen. AG Insurance-Soudal Quick-Step is namelijk goed op weg.

Eind 2023 wordt er bepaald welke ploegen in 2024 en 2025 tot de Women's WorldTour zullen behoren. Er zijn 15 licenties die zullen uitgedeeld worden. 

In 2022 en 2023 streden de teams om tot de top 15 van het ploegenklassement te behoren. Met nog minder dan een maand te gaan, ziet het ernaar uit dat er 2 Belgische teams een WorldTour-licentie zullen krijgen. 

Fenix-Deceuninck behoorde in 2023 al tot de WorldTour en zal normaal gezien ook de komende 2 seizoenen tot de WorldTour behoren. Het team staat 10e op de 2-jarige ranking. 

Ambitieus AG Insurance-Soudal Quick-Step

Wellicht komt daar nog AG Insurance-Soudal Quick-Step, het team van Jolien D'Hoore, bij. Het team staat op de 2-jarige ranking momenteel 13e en heeft zo'n 1000 punten voorsprong op nummer 16 Uno-X. Met de weinige wedstrijden die er nog zijn, lijkt dat voldoende. 

Zo zullen er in 2024 en 2025 wellicht 2 Belgische teams tot de Women's WorldTour behoren. AG Insurance-Soudal Quick-Step heeft de duidelijk uitgesproken ambitie om daartoe te treden. Aan de licentievoorwaarden voldoen, zou maar een formaliteit moeten zijn. 

© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties