Sven Nys verdedigt kostprijs van Wereldbeker in de VS: "Daar heeft niemand het over"

Sven Nys verdedigt kostprijs van Wereldbeker in de VS: "Daar heeft niemand het over"
Foto: © photonews

Sven Nys is, mede door sponsor Trek, altijd een van de voorvechters geweest van de Wereldbeker in de VS. Hij nuanceert dan ook de kritiek over de hoge kostprijs.

De Wereldbeker komt straks op gang in het Amerikaanse Waterloo, waar bij de fabriek van fietsenfabrikant Trek al voor de zesde keer een manche wordt georganiseerd. Maar daar blijft het dit jaar ook bij. Geen Fayetteville, Iowa of Las Vegas. 

Het kost dan ook handenvol geld voor de ploegen om de oversteek te maken. Pauwels Sauzen-Bingoal sprak over een bedrag tussen de 20.000 euro en de 25.000 euro voor vier renners en vier personeelsleden. 

Dublin

De ploeg van Sven Nys, Baloise Trek Lions, kunnen rekenen op logistieke steun van Trek, maar ook daar moeten de renners zelf investeren. "Bij ons kost een week hier rond de 2.500 euro per renner, de rest nemen wij als ploeg voor onze rekening", zegt hij bij Sporza. 

Zo betalen de renners onder meer hun hotel en het eten. Iets wat volgens Nys nog allemaal meevalt. "En vergeet niet dat de Wereldbeker in Dublin ons ook veel geld kost. Daar heeft niemand het over", stelt Nys nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties