Jurgen Mettepenningen heeft opvallend lovende woorden klaar voor concurrent Thibau Nys

Jurgen Mettepenningen heeft opvallend lovende woorden klaar voor concurrent Thibau Nys
Foto: © photonews

Pauwels Sauzen-Bingoal stuitte al twee keer op Thibau Nys dit seizoen. Jurgen Mettepenningen verwelkomt Nys met open armen aan de top.

Het nieuwe veldritseizoen is twee weken oud en Thibau Nys heeft al twee zeges op zijn naam staan. Pauwels Sauzen-Bingoal eindigde twee keer tweede met Eli Iserbyt. Maar manager Jurgen Mettepenningen verwelkomt Nys graag aan de top. 

"Een fantastische jongen", zegt Mettepenningen opvallend bij Sporza. "Niemand in de crosswereld kan iets tegen hem hebben." Volgens Mettepenningen is het dan ook een verademing dat iemand zoals Thibau Nys meedoet aan de top. 

Pure progaganda

"Hij is de man die het veldrijden nodig had. Ik kan het alleen maar toejuichen dat hij meedoet voor de zeges en nu dus ook wint." Mettepenningen sluit zich zo aan bij heel wat analisten die vinden dat Nys tijdens de afwezigheid van Van Aert en Van der Poel weer een massa volk naar de cross kan lokken. 

Pauwels Sauzen-Bingoal beet dus twee keer in het zand, maar toch zag Mettepenningen twee keer een fantastische cross. "Voor onze sport is dat pure propaganda."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties