Thibau Nys valt twee keer in Overijse en komt met verklaring waar het mis liep

Thibau Nys valt twee keer in Overijse en komt met verklaring waar het mis liep
Foto: © photonews

Thibau Nys heeft voor het eerst dit seizoen niet gewonnen. Hij viel in de laatste ronde en werd vierde in de Superprestige van Overijse.

Toch was hij achteraf niet teleurgesteld met die vierde plaats. "Ik had mijn koers eigenlijk al gewonnen toen ik terug kwam aansluiten. Daar ben ik heel tevreden mee. Ik had ook niet verwacht dat ik vandaag zo goed zou zijn. Ik voelde me tijdens de verkenning echt heel slecht, met mijn neus die dicht zat."

"Ik vertrok eigenlijk goed", zegt Nys over het begin van de cross. "Iserbyt trok het op gang en dat was ideaal voor mij. In de tweede ronde bleef ik met mijn pedaal achter een paaltje hangen waardoor ik in de lucht gekatapulteerd werd en vanop plek 25 moest achtervolgen."

Te veel risico

Nys kwam uiteindelijk weer vooraan aansluiten bij de achtervolgers op Iserbyt. Ook hem kregen Nys, Vanthourenhout en Van der Haar te pakken. Maar in de voorlaatste ronde kreeg Nys wel een moeilijk momentje. Daar kwam hij door en probeerde in de laatste ronde nog voorbij Iserbyt te gaan. 

"Ik wist dat ik, als ik als eerste bij die laatste afdaling naar het water kon komen, kon winnen. Ik wilde eigenlijk één bocht eerder passeren, maar daar hield Eli de deur goed dicht. Dan was het alles op die afdaling. Ik had daar elke ronde de perfecte lijn gekozen. Het was daar echt heel donker in het bos, ik zag niet veel door mijn bril. Ik dacht ‘m ertussen te smijten, maar nam te veel risico."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties