Jumbo-Visma onthult nieuw doel van Wout van Aert: "Hij kan die koers winnen"

Jumbo-Visma onthult nieuw doel van Wout van Aert: "Hij kan die koers winnen"
Foto: © photonews

Wout van Aert viert in 2024 zijn 30ste verjaardag en er zijn nog heel wat doelen die hij wil afvinken. Een daarvan was vroeger echter nooit een item.

Door zijn beperkte crossprogramma lijkt Wout van Aert nog meer in te zetten op het wegseizoen. Hij wil optimaal beginnen aan het voorjaar om toch maar eens die Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te kunnen winnen. 

Van Aert trekt volgend jaar wellicht voor het eerst naar de Giro, dat verklapte hij zelf toch tegen een Colombiaanse journalist. Daardoor zou Van Aert zich optimaal kunnen voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs. 

Ronde van Lombardije

"Er staan nog een paar zaken op zijn lijstje die hij in zijn carrière graag wil verwezenlijken", zegt ploegleider Jan Boven over de doelen Van Aert. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en het WK op de weg staan daar natuurlijk op. 

Maar er is nog een ander doel. "Op een dag misschien ook de Ronde van Lombardije, we denken dat hij die koers misschien ook wel kan winnen", stelt Boven nog. Van Aert reed de Ronde van Lombardije echter nog nooit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties