Opnieuw weinig animo voor de Wereldbeker: Nederland stuurt bijzonder beperkte selectie

Opnieuw weinig animo voor de Wereldbeker: Nederland stuurt bijzonder beperkte selectie
Foto: © photonews

Komende zondag trekt de Wereldbeker voor de zevende manche naar het Italiaanse Val di Sole. Maar de selecties daarvoor zijn bijzonder beperkt.

Er lijkt een soort eerste periode in het veldritseizoen afgelopen. Heel wat renners gaan deze week op stage naar Spanje en bereiden zich voor op de bijzonder drukke kerstperiode die eraan komt. 

En dat heeft gevolgen voor de Wereldbeker in Val di Sole, in Italië. Nederland stuurt maar acht profrenners naar Italië: vijf mannen en drie vrouwen. En daar zijn niet de allergrootste namen bij. 

Bij de mannen gaan Joris Nieuwenhuis, Ryan Kamp, Corné van Kessel, Stan Godrie en Klaas Groenen naar Italië. Groenen reed nog maar drie crossen dit jaar, de laatste op 24 oktober. Hij staat ook 353ste op de UCI-ranking. 

Slechts drie vrouwen maken dus de afreis naar Val di Sole met Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse en Manon Bakker. Geen Fem van Empel of Shirin van Anrooij dus. 

Ideale weekend om te skippen

Bondscoach Gerben de Knegt geeft meer uitleg. "Dit is eigenlijk voor veel sporters hét moment om kilometers op de weg in de zon te maken, richting de drukke kerstperiode maar zeker ook de kampioenschappen."

“Bovendien is Val di Sole logistiek en daardoor ook financieel gezien lastig, je bent veel tijd kwijt voor de reis. Als je dan toch één weekend moet kiezen voor een break, dan wordt dat voor veel sporters deze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties