Stevig op zijn plaats gezet: uitspraak van Belg valt niet goed bij Christoph Roodhooft

Stevig op zijn plaats gezet: uitspraak van Belg valt niet goed bij Christoph Roodhooft
Foto: © photonews

Quinten Hermans stond in Herentals voor het eerst aan de start van een veldrit dit seizoen. Maar ondanks een negende plaats blijft het veldrijden wel een middel en geen doel.

Voor de cross in Herentals had Quinten Hermans de ambitie uitgesproken om misschien ook het WK veldrijden te rijden, begin februari. Hij achtte de kans klein, wellicht zal het BK op 14 januari zijn laatste cross zijn. 

Maar de kans dat Hermans effectief aan de start zal staan van het WK veldrijden, is bijzonder klein. Christoph Roodhooft deed tijdens de cross in Herentals de deur al helemaal dicht voor zijn deelname. 

Hermans moet presteren

"Ik snap dat hij wil deelnemen, maar dat zal toch bijzonder moeilijk zijn", zei hij bij Sporza. "Het WK vraagt een specifieke voorbereiding en Quinten Hermans zal alle zeilen moeten bijzetten om zijn doelstellingen op de weg te halen."

"Om dan ook nog een goed WK te rijden, waar Mathieu van der Poel als topfavoriet naartoe gaat, moet je je toch afvragen waarom je zou gaan in het geval van Quinten Hermans."

De beslissing over een deelname van Hermans aan het WK wordt door de broers Roodhooft genomen. "Wij snappen die persoonlijke ambities hebben, maar je kan gewoon niet alles. Soms moet er ook geleverd worden en dat verwachten we van Hermans op het gepaste moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties