Organisatie Hulst komt met een duidelijke én scherpe boodschap over het spuwincident met Mathieu van der Poel

Organisatie Hulst komt met een duidelijke én scherpe boodschap over het spuwincident met Mathieu van der Poel

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na het spuwincident met Mathieu van der Poel kon het niet anders dan dat de organisatie uit Hulst zich hier ook zou over uitspreken. Dat is inmiddels gebeurd, op de Facebookpagina van de Vestingcross.

"Een paar enkelingen onder die duizenden andere - voorbeeldige - supporters vonden het nodig om niet alleen Mathieu van der Poel te beschimpen en te bekogelen met bier, ook twee persfotografen werden achteloos in het water geduwd door een stel onverlaten", hebben ze in Hulst vastgesteld.

"Als organisatie zijn wij hierin heel duidelijk: dit soort mensen hoort niet thuis op onze Vestingcross noch op enig ander veldritparcours of sportwedstrijd. Wij kunnen niet toestaan dat de goede naam van onze wedstrijd teniet zou gedaan worden door deze individuen."

Hulst
© photonews

Dat duidt dus op extra maatregelen in de toekomst. "In onze evaluatie van deze editie zullen wij dan ook richting volgende edities samen met verschillende instanties zoals gemeente Hulst, Flanders Classics, beveiliging en onze persdienst bekijken hoe wij renners en persmensen beter kunnen beschermen."

Aan het einde van zijn bericht onderstreept de organisatie van deze Wereldbekermanche nog eens fijntjes de algemene boodschap. "Een heel fijne jaarwisseling en we zien jullie allemaal - op die uitzonderingen na - heel graag volgend jaar terug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties