Niels Albert laat iedereen van zijn stoel vallen met zijn favoriet voor het BK

Niels Albert laat iedereen van zijn stoel vallen met zijn favoriet voor het BK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het Belgisch kampioenschap veldrijden staat dit weekend op het programma en de strijd lijkt nog nooit zo open geweest te zijn. Niels Albert noemt dan maar een verrassende naam.

Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Thibau Nys, Gianni Vermeersch, Quinten Hermans, Emiel Verstrynge, Joran Wyseure. Allemaal lijken ze zondag een kans te maken op de Belgische driekleur. 

Toch ziet Niels Albert nog een andere favoriet, namelijk Niels Vandeputte. "Die rijdt een heel constant seizoen. Hij zit vaak niet ver achter de toppers", zegt hij bij HLN. En als Vandeputte dicht eindigde, moest hij meestal Nederlanders laten voorgaan. 

En Albert ziet nog een voordeel voor Vandeputte. "Als het koud blijft en het parcours bevriest, houd ik echt rekening met hem. Vandeputte is technisch goed en op het sneeuw en ijs van Val di Sole werd hij tweede."

Onvoorspelbaar

Maar toch is Albert ook niet zeker van zijn stuk, want ook hij kan er compleet naast zitten, stelt hij nog. Omdat het BK dit jaar gewoon niet te voorspellen valt. "Er steekt echt niemand bovenuit. En net daarom wordt het zondag boeiend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties