BK Veldrijden 2023

Het BK veldrijden wordt jaarlijks georganiseerd in België door de Belgische wielerfederatie. Het allereerste BK vond plaats in 1904.

Recordhouders BK veldrijden

Roland Liboton is recordhouder op het BK veldrijden bij de mannen met in totaal tien Belgische titels. Deze behaalde hij allemaal tijdens een heuse hegemonie: Liboton werd vanaf 1980 tien keer op rij Belgisch kampioen!

De recordhoudster bij de dames heeft nog meer Belgische titels op haar palmares. Sanne Cant is als dertienvoudig Belgisch kampioene veruit de beste veldrijdster ooit in ons land. Ook zij behaalde al haar Belgische titels opeenvolgend, zonder dat haar zegereeks onderbroken werd.

BK veldrijden deelnemers

Aangezien het BK veldrijden een nationaal kampioenschap is, kunnen enkel deelnemers met de Belgische nationaliteit aan de start komen. Het parcours van het BK veldrijden, dat zich elk jaar op een andere locatie bevindt, bepaalt uiteraard mee welke renners of rensters in aanmerking komen voor de Belgische titel.

Uiteraard verwachten we de grootste namen onder de Belgische veldrijders opnieuw aan de start. Titelverdediger Wout van Aert heeft het BK veldrijden alvast op zijn programma gezet. In de aanloop naar het BK zal moeten blijken of er toch of er toch grote namen zijn die omwille van blessure of andere redenen moeten afhaken. 

BK veldrijden programma

Het programma van een BK veldrijden bestaat uit een BK voor mannen, een BK voor vrouwen, een BK voor beloften en een BK voor junioren en nieuwelingen (bij de jongens een apart kampioenschap voor eerstejaars-en tweedejaarsnieuwelingen).

Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle wedstrijden op het BK veldrijden.

Programma

Bekijk en download de volledige kalender

Laatste nieuws uit BK Veldrijden 2023

Meer nieuws