Jurgen Mettepenningen houdt zich niet in over zijn vier (!) favorieten voor het BK veldrijden

Jurgen Mettepenningen houdt zich niet in over zijn vier (!) favorieten voor het BK veldrijden
Foto: © photonews

Jurgen Mettepenningen, manager bij Pauwels Sauzen-Bingoal, heeft zijn favorieten voor het BK veldrijden gegeven. Dat deed hij op een persconferentie in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Woensdag verkenden de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal het parcours van het BK veldrijden in Meulebeke, maar dat zal nog stevig veranderen doordat het tegen zondag zal dooien.

“De dooi zal zijn werk doen waardoor we loopstroken en een zware omloop krijgen. Het Belgisch kampioenschap wordt een 'echte' cross en is altijd iets heel speciaals", zei Jurgen Mettepenningen.

Hij weet wie voor de driekleur zal strijden. “Ik zie zondag slechts vier topfavorieten aan de start verschijnen. Dat zijn Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout met naast hen Laurens Sweeck en Thibau Nys.”

Andere renners moeten dus niet hopen op een verrassing. “Voor de rest van het deelnemersveld zie ik niet echt een grote rol weggelegd. De outsiders zullen misschien wel een tijdje meegaan maar in de finale zullen zij het niet afmaken.”

Volgens Mettepenningen steekt niemand van zijn vier topfavorieten er boven uit. “Eli Iserbyt was aan heel sterk seizoen bezig maar werd ziek. Gelukkig zag ik in Zonhoven de Eli terug die ik wou zien. Michael Vanthourenhout kent ups en downs. Hij staat er wel steeds op de grote momenten. Zondag is zo'n groot moment.”

En ook over de twee favorieten die niet voor zijn ploeg rijden is Mettepenningen cru. “Laurens Sweeck heeft ook een moeilijk seizoen en start in Meulebeke zonder zege. Thibau Nys zal ook niet met het volste vertrouwen naar het BK afzakken. Die kent dit seizoen een jeugdige wisselvalligheid. Ik zet ze daarom alle vier op gelijke hoogte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties