Thibau Nys voor het BK veldrijden: "Met die ingesteldheid moet ik starten"

Thibau Nys voor het BK veldrijden: "Met die ingesteldheid moet ik starten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys wordt tot één van de vier favorieten voor het BK in Meulebeke gerekend. Maar hij zelf zet zich net achter die drie.

Niemand lijkt echt in topvorm te zitten voor het BK bij de mannen en dus zijn er heel wat favorieten. Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Thibau Nys worden gezien als de vier die het meest kans maken op de tricolore. 

Thibau Nys werd vorig jaar op zijn eerste BK bij de profs meteen derde. Kan hij dit jaar meedoen voor de titel? "Ja, ik denk het wel. Maar zo simpel is het niet. Veel jongens zullen 'ja' antwoorden", zegt hij bij HLN. 

Nys zelf zet zich niet op dezelfde hoogte van Iserbyt, Vanthourenhout en Sweeck, maar daar net achter. Want na een mindere periode voelt Nys zijn vorm opnieuw in een stijgende lijn zit de laatste tijd. 

Het moet niet voor Nys

Wat zou een Belgische driekleur betekenen voor het seizoen van Nys, na zijn goede seizoensstart met drie overwinningen? "Het moet niet, met die ingesteldheid moet ik ook naar daar gaan. Maar het zou er wel mooi bij staan natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties