Eindelijk prijs! Eli Iserbyt pakt zijn eerste Belgische titel, verrassende naam op plek twee

Eindelijk prijs! Eli Iserbyt pakt zijn eerste Belgische titel, verrassende naam op plek twee
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt heeft eindelijk zijn eerste Belgische titel bij de profs binnen. Op het Belgisch kampioenschap in Meulebeke was hij duidelijk de sterkste.

Er was geen uitgesproken favoriet voor het Belgisch kampioenschap veldrijden en dat werd al snel duidelijk. Enkel Thibau Nys en Michael Vanthourenhout waren niet zo goed weg, maar kwamen aan het einde van de eerste ronde toch vooraan. 

In de tweede ronde gingen Nys en Wyseure er even vandoor, ook Vanthourenhout kwam aansluiten. Maar ook onder meer Iserbyt, Sweeck en Vandeputte waren niet ver weg. Er kwam wat afscheiding met Iserbyt, Nys, Wyseure en Vanthourenhout. 

Op drie rondes van het einde namen ze afstand van de achtervolgers, die al op zo'n 20 seconden volgden. De winnaar zat dus vooraan. Vanthourenhout moest na een klein foutje als eerste afhaken, Iserbyt draaide de gaskraan stevig open. 

Iserbyt knalt iedereen uit het wiel

Ook Wyseure en Nys zagen Iserbyt als maar kleiner worden, bij het ingaan van de voorlaatste ronde pakte Iserbyt al 10 seconden voorsprong op Wyseure en Nys. Vanthourenhout kwam echter weer aansluiten bij de twee. 

Intussen breidde Iserbyt zijn voorsprong stevig uit, naar meer dan een halve minuut. Bij de achtervolgers moest Nys de rol lossen na een foutje, hij zag een medaille door zijn vingers glippen. 

Bij Iserbyt was daar helemaal geen sprake meer van. Op zijn 26ste pakte hij eindelijk zijn eerste Belgische titel bij de profs. De verrassende Joran Wyseure loste Vanthourenhout nog en pakte verrassend zilver. Nys zakte nog helemaal weg en werd zesde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties