Vanthourenhout hield ziekte bewust stil: Europese kampioen geeft meer uitleg

Vanthourenhout hield ziekte bewust stil: Europese kampioen geeft meer uitleg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Michael Vanthourenhout moest zijn Belgische trui afstaan aan Eli Iserbyt. Maar Vanthourenhout gunde het zijn ploegmaat uiteraard.

Ploegmaats Iserbyt en Vanthourenhout waren dit jaar al allebei ziek geweest, geen ideale voorbereiding op het Belgisch kampioenschap. Maar uiteindelijk eindigden ze op plek één en drie op het BK. 

"Ik wist voor de cross al dat het een Eli-parcours was, dus het is mooi dat de trui in de ploeg blijft", zei de Europees kampioen achteraf. "Hij was de beste vandaag, denk ik. Joran (Wyseure, nvdr.) had denk ik ook wel een heel goede dag."

"Hij nam in het begin van de koers ook wel initiatief. Maar je voelde dat het twee per uur rapper ging, als Eli op de rechte stukken overnam. Dan zag je ook dat hij uiteindelijk een grote voorsprong bijeen fietste."

Ziekte stilgehouden

Net voor de wedstrijd raakte bekend dat Vanthourenhout opnieuw wat ziek was. "Ik heb het wat stilgehouden, maar sinds woensdag had ik al wat buikgriep. Ik stond hier aan de start met heel veel vraagtekens."

"Ik had zeker niet verwacht om een rol te spelen voorin, dus wat dat betreft ben ik wel heel tevreden. Ik heb mezelf wel verbaasd. Gisterenavond was het nog niet zeker dat ik aan de start zou staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties