Na Toon Aerts haalt ook Shari Bossuyt stevig uit naar UCI-expert in haar dopingzaak

Na Toon Aerts haalt ook Shari Bossuyt stevig uit naar UCI-expert in haar dopingzaak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als Toon Aerts kreeg ook Shari Bossuyt een schorsing van twee jaar na haar positieve test op Letrozole. Net als Aerts haalt ze uit naar UCI-expert Martial Saugy.

De casussen van Toon Aerts en Shari Bossuyt zijn bijzonder gelijklopend. Ze allebei positief op Letrozole na een wedstrijd in de buurt van Flamanville in Normandië. En beiden kregen ze een schorsing van twee jaar. 

Bij zowel Aerts als Bossuyt werd het gebruik van Letrozole aanzien als 'niet-intentioneel', maar toch kregen ze dus een schorsing van twee jaar. Omdat ze niet konden bewijzen hoe het product in hun lichaam terechtkwam. 

UCI-expert Martial Saugy

"Ik ben op niemand persoonlijk kwaad, of het zou UCI-expert Martial Saugy moeten zijn. Die veegt alles wat wij aandragen gewoon van tafel. Alsof wij dommeriken zijn die er niks vanaf weten", zegt Bossuyt bij Het Nieuwsblad.

In oktober vorig jaar haalde Aerts al eens uit naar Saugy. Volgens Aerts was Saugy de man die na de Winterspelen van Sotsji de stalen van de Russische atleten heeft doen verdwijnen. En adviseerde hij Amstrong hoe hij een positieve test kon vermijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties