Lars van der Haar zet Belgisch favorieten stevig met de voeten op de grond voor WK veldrijden

Lars van der Haar zet Belgisch favorieten stevig met de voeten op de grond voor WK veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars van der Haar is een van de vele kandidaten voor het podium. De Nederlander hoopt de Belgen dan ook de loef af te steken.

Bij Nederland kunnen ze in tegenstelling tot België wel rekenen op een absolute kopman met Mathieu van der Poel. De uittredende wereldkampioen is al weken de topfavoriet om zijn zesde regenboogtrui te pakken.

De Belgen moeten dus niet dromen van goud, denkt Lars van der Haar. "Nee, dat is echt niet aan de orde. Mathieu kan echt vanuit elke positie alles goedmaken. Als hij ook maar ergens een beetje zijn power kwijt kan, dan is hij voorgoed vertrokken", zegt hij bij Wielerflits. 

Zilver hoogst haalbare

Achter Van der Poel zijn er natuurlijk nog twee plaatsen op het podium om te vullen. Met Nederlanders Van der Haar, Ronhaar en Nieuwenhuis en Belgen Vanthourenhout, Nys en Iserbyt zijn er zes kandidaten. 

"Om zilver te pakken moet ik afrekenen met een hele rits renners die de afgelopen periode misschien wel ietsje beter hebben gereden dan ikzelf. Dat is niet gemakkelijk. Ik zal echt een superdag nodig hebben. Maar dat geldt door de kleine verschillen voor iedereen. Daar houd ik me aan vast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties