Eli Iserbyt legt zich nu al neer bij wereldtitel voor Mathieu van der Poel en zegt ook waarom

Eli Iserbyt legt zich nu al neer bij wereldtitel voor Mathieu van der Poel en zegt ook waarom
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt is zondag een van de speerpunten van de Belgen op het WK veldrijden. Aan het goud lijkt hij evenwel niet te denken.

Met Mathieu van der Poel staat er een duidelijke topfavoriet aan de start van het WK veldrijden. De Belgen willen met Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Thibau Nys de Nederlander het vuur aan de schenen leggen. 

Al is dat voor Eli Iserbyt misschien toch wat anders. Hij won dit seizoen al de Wereldbeker, de Superprestige en werd Belgisch kampioen. En ook met zijn vorm lijkt het niet meer helemaal goed te zitten. 

Van der Poel 

"Dat heeft veel energie van me gevergd. Ik voel dat ik mijn conditie een beetje aan het rekken ben. Het vat is een beetje af", zegt Iserbyt bij HLN. Van der Poel kloppen lijkt voor Iserbyt dan ook eerder een utopie te zijn. 

"Mathieu is zo sterk dat hij zelf bij een moment van zwakte het nog altijd naar zijn hand kan zetten. In de 87 wedstrijden waarbij Iserbyt en Van der Poel samen aan de start stonden, kon Iserbyt maar vijf keer voor de Nederlander eindigen.

"De realist in mij legt zich neer bij een wereldtitel voor Mathieu, maar in mijn achterhoofd speelt natuurlijk wel dat ik er voor moet gaan. Maar ik ben meer een realist, dan een dromer. Maar dat kan ook wel volgens mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties