Michael Vanthourenhout en Thibau Nys onthullen hun podium voor het WK veldrijden

Michael Vanthourenhout en Thibau Nys onthullen hun podium voor het WK veldrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische mannen strijden dit weekend voor een podiumplaats op het WK veldrijden. Michael Vanthourenhout en Thibau Nys onthullen wie zij naast Mathieu van der Poel verwachten.

Met Mathieu van der Poel aan de start van het WK veldrijden lijkt de kans klein dat iemand anders zondag met de regenboogtrui naar huis gaat. De Nederlander kan al voor de zesde keer wereldkampioen worden.

Dan zijn er nog het zilver en het brons. Met Nederlanders Van der Haar, Ronhaar en Nieuwenhuis en Belgen Vanthourenhout, Iserbyt en Nys zijn er zes kandidaten. Wie zien de Belgen zondag zelf op het podium? 

Van der Poel wereldkampioen

"Dan kies ik toch voor zekerheid en zet in Mathieu op één", zei Vanthourenhout bij HLN. "Dan hoop ik dat Eli op twee staat en ik als tweede Belg op de derde plaats kan staan", gaat de Europese kampioen verder. 

Ook Thibau Nys dacht aan zijn ploegmaats bij zijn keuze. "Eén Mathieu van der Poel, twee Joris Nieuwenhuis en drie Thibau Nys", lachte de jonge Nys. "Het zou mooi zijn, maar we gaan met zoveel mogelijk Belgen proberen op het podium te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties