Mathieu van der Poel pakt zijn zesde wereldtitel veldrijden, Vanthourenhout redt Belgische eer

Mathieu van der Poel pakt zijn zesde wereldtitel veldrijden, Vanthourenhout redt Belgische eer
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn naam kon vooraf al ingevuld worden als nieuwe wereldkampioen veldrijden en Mathieu van der Poel heeft die rol helemaal waargemaakt. Joris Nieuwenhuis en Michael Vanthourenhout mochten mee op het podium.

De vraag was niet wie wereldkampioen veldrijden zou worden, maar hoe lang het zou duren voor Mathieu van der Poel zou wegrijden van de rest. Het antwoord: na vier minuten. Langer duurde het niet. 

De verrassende Niels Vandeputte volgde Van der Poel wel een paar minuten, maar hij zakte snel weg. Het was Joris Nieuwenhuis die toch twee ronden voor spanning zorgde, hij bleef op zo'n 10 seconden hangen van Van der Poel. 

Bij de andere Belgen was de start bijzonder slecht, Vanthourenhout en Nys moesten terugkomen vanuit ongeveer de vijftiende plaats. Stilletjes slopen ze wel de top tien binnen, Vanthourenhout stoomde door naar plek drie. 

Vanthourenhout pakt brons

Ondertussen was het gat tussen Van der Poel en Nieuwenhuis wel gegroeid naar een halve minuut, Vanthourenhout en Ronhaar reden ondertussen weg van de rest voor plek drie, de Belg liet de Nederlander in de voorlaatste ronde achter. 

Vanthourenhout ging wel nog op zoek naar Nieuwenhuis en kwam op zo'n tien seconden, maar moest toch tevreden zijn met brons. Mathieu van der Poel reed ondertussen zonder problemen naar zijn zesde wereldtitel veldrijden. Wat een klasse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties