UCI wil Wereldbeker meer beschermen, vooral Superprestige en X2O Trofee zullen gevolgen voelen

UCI wil Wereldbeker meer beschermen, vooral Superprestige en X2O Trofee zullen gevolgen voelen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Internationale Wielerunie UCI wil de Wereldbeker veldrijden beter beschermen. Vooral de Vlaamse crossen zullen daar de gevolgen van voelen.

Hoeveel manches en waar die gereden zullen worden, daar kon Peter Van Den Abeele, directeur sport binnen de UCI, nog geen antwoord op geven. Maar toch is er al een en ander duidelijk over hoe de kalender er volgend seizoen zal uitzien. 

"We willen de wereldbeker meer buiten België krijgen. Wij kunnen, UCI zijnde, de kalender bepalen", zei Van Den Abeele bij Sporza. Er zouden zo'n twaalf manches zijn volgend seizoen, van december tot eind januari, met als orgelpunt het WK. 

"Wij hopen hiermee de ‘grote namen’ warm te maken voor de Wereldbeker. De renners bepalen echter nog altijd zelf hun programma. Wij kunnen er niet voor zorgen dat Mathieu van der Poel of Fem van Empel sowieso starten in die wedstrijden."

Superprestige en X2O Trofee

"We willen ook de andere klassementen behouden en gaan niet iedereen van tafel vegen. Het komt er wel op neer de Wereldbeker een betere kalender te geven."

Het zou wel niet meer kunnen dat er nog een manche van de Superprestige of X2O Trofee op zaterdag is al de Wereldbeker op zondag een verre verplaatsing doet. 

De UCI wil de nieuwe kalender voor het nieuwe veldritseizoen presteren tijdens de voorjaarsklassiekers, maar een datum is er nog niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties