Worden Grote Drie uitgesloten van het WK veldrijden? UCI neemt een beslissing

Worden Grote Drie uitgesloten van het WK veldrijden? UCI neemt een beslissing
Foto: © photonews

UCI-voorzitter David Lappartient dreigde ermee om renners uit te sluiten van het WK veldrijden als ze enkele wedstrijden van de Wereldbeker niet reden. Maar die regel komt er niet.

Toen Thibau Nys in november de Superprestige van Niel boven de Wereldbeker in Dendermonde verkoos, kwam UCI-voorzitter David Lappartient met een stevig dreigement. Hij wilde deelname aan de Wereldbeker verplichting om nog te mogen starten om het WK. 

Enkele maanden later heeft de UCI nu een beslissing genomen. "Zo sterk gaat de reglementaanpassing niet zijn, zegt Peter Van den Abeele in bij WielerFlits. De UCI zwakt zijn eis dus af. 

Al komen er wel degelijk aanpassingen, stelt Van den Abeele nog. Wat de exacte details van het nieuwe reglement zijn, kan hij nog niet delen. "Wij willen eerst de federaties inlichten. Op een gepaste tijd zullen wij er daarna mee naar buitentreden."

"De regelgeving zal ook vrij simpel blijven. We gaan er geen heksenketel van maken, maar we gaan wel de internationale kalender beschermen. De wereldbeker moet het belangrijkste klassement blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties