Wat een eer! Enorme lofbetuiging aan aan het adres van Remco Evenepoel

Wat een eer! Enorme lofbetuiging aan aan het adres van Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Remco Evenepoel staat voor een heel bijzonder jaar 2024. Hij neemt voor het eerst deel aan de Tour de France en wil dat niet zomaar laten passeren.

Remco Evenepoel heeft een afspraak met de geschiedenis dit jaar. Onze landgenoot rijdt voor het eerst de Tour de France en doet dat bij Soudal-QuickStep als absolute kopman. Het is afwachten wat onze landgenoot er kan laten zien.

Zelf wil hij vooral mikken op een of meerdere ritzeges, maar ongetwijfeld wordt er ook verwacht dat hij kan meestrijden voor het podium. Ook Patrick Lefevere wil zijn poulain graag in de top drie zien eindigen, net als heel wat fans.

In de podcast The Move blikten Lance Armstrong, Johan Bruyneel en George Hincapie alvast vooruit op het nieuwe wielerjaar. Ook de eerste deelname van Remco Evenepoel aan de Tour de France kwam daarbij uitvoerig aan bod.

Sterk team achter Remco Evenepoel in Tour

“Ik ben erg enthousiast over de deelname van Evenepoel”, vertelt Hincapie meteen. “Ik heb niets dan liefde over voor hem. Hij won de Vuelta, domineerde Luik-Bastenaken-Luik, alhoewel ik het jammer vond dat hij geen duel met Tadej Pogacar kon uitvechten.”

Evenepoel heeft volgens de Amerikaan heel veel troeven die hij kan uitspelen en dat moet ook voor een knap eindresultaat zorgen. “Hij is een klimmer en tijdrijder van wereldklasse en heeft een sterk team achter zich, dus hij heeft alle ingrediënten om het podium te halen, weliswaar niet de winst.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties