Wuyts na nederlaag van Remco Evenepoel: "Zal niet zonder gevolgen blijven"

Wuyts na nederlaag van Remco Evenepoel: "Zal niet zonder gevolgen blijven"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel greep donderdag naast de ritzege in de Ronde van de Algarve. Volgens Michel Wuyts blijft dat niet zonder gevolgen.

De Foia is de hoogste berg van de Algarve. Donderdag was die het decor voor de aankomst van de tweede etappe van de Ronde van de Algarve.

Remco Evenepoel greep er net naast de ritzege. De Colombiaan Martinez sprintte onze landgenoot in de laatste honderden meters nog voorbij.

Onze landgenoot zei dat het niet erg was, maar volgens Michel Wuyts was dat slechts uiterlijk vertoon van Evenepoel.

Evenepoel gaat vol voor derde eindzege in Algarve

“Wees gerust, de verloren sprint op de hoogte van Foia zal niet zonder gevolgen blijven”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. “Deze Evenepoel slaat mokerhard terug.”

De tijdrit van zaterdag, met 22 pittige kilometers, zal het terrein worden waarop Evenepoel wil etaleren wat hij dit jaar allemaal in zijn mars heeft.

“De veronderstelde voorsprong op Martínez zal dicht tegen de minuut aanlopen. In '22 verloor de Colombiaan over 32 kilometer anderhalve minuut op de Belg. Dit voorjaarspretje laat Evenepoel zich op de steilte van de Malhão niet meer ontnemen.”

En daar zal Evenepoel het niet bij laten. Ook zondag zal hij toeslaan, aldus Wuyts, maar ook erna. “Ritwinst en dan met volle overtuiging op Parijs-Nice afstevenen. Het podium daar? Met deze voorjaarsvorm kan ook meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties