Aangesproken door Lefevere dat het van moeten is? Dit denkt Lampaert er zelf van

Aangesproken door Lefevere dat het van moeten is? Dit denkt Lampaert er zelf van
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De voorjaarsploeg van Soudal-QuickStep is ferm uitgedund. Dat heeft alles te maken met de Tourambities van Remco Evenepoel.

Soudal-QuickStep zet dit jaar volop in op de deelname van Remco Evenepoel aan de Tour de France. Daardoor wordt het voorjaar plots veel minder belangrijk voor de troepen van Patrick Lefevere.

Heel wat klassieke renners verlieten het team, waardoor good old Yves Lampaert de grote man lijkt te worden voor het voorjaar. Dat zou echter wel eens voor heel veel druk op de schouders van de West-Vlaming kunnen zorgen.

“Alles wat ze op mijn bord smijten, ga ik opeten”, lacht Lampaert bij Het Laatste Nieuws. “Voor Milaan-Sanremo pas ik. Net als voor De Panne, omdat het combinatieblok met Harelbeke en Wevelgem voor mij te zwaar uitvalt. Een mooie overwinning is waar ik op hoop.”

Lampaert heeft één superdag nodig

Patrick Lefevere heeft Lampaert alvast nog niet aangesproken dat hij het zal moeten doen voor Soudal-QuickStep. “Ik blijf voorlopig buiten schot. Maar ik ben dan ook de laatste die moet getriggerd worden, dat doe ik wel uit mezelf. Patrick weet dat ik me altijd 100% soigneer, voorbereid en smiet en daarin - denk ik wel - als voorbeeld geld.”

Lampaert zal dan ook met het mes tussen de tanden aan de start komen, al heeft hij dan wel een dag nodig waarbij alle puzzelstukken precies in elkaar vallen. “We zijn niet allemaal zo getalenteerd en ongelimiteerd zoals Mathieu en Wout, natuurlijk. Mijn superdagen zijn schaarser.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties