Patrick Lefevere schuift onverwachte naam naar voren voor Parijs-Roubaix

Patrick Lefevere schuift onverwachte naam naar voren voor Parijs-Roubaix
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend gaat het Vlaamse voorjaar van start. Al wordt er vooral uitgekeken naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne vormen het openingsweekend van de Vlaamse voorjaarsklassiekers, maar ongetwijfeld kijken heel wat mensen nu al uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Traditioneel worden heel wat namen van potentiële winnaars naar voren geschoven, maar Patrick Lefevere ziet in de eigen rangen bij Soudal-QuickStep iemand die je niet meteen verwacht om potten te breken in de kasseiklassieker.

Dat liet de CEO van Soudal-QuickStep weten in een gesprek met Global Cycling Network. Hij denkt dat ook Tim Merlier, die normaal te boek staat als een sprinter, een grote rol van betekenis kan spelen in Parijs-Roubaix.

Lefevere verwacht wat van Merlier in Parijs-Roubaix

Merlier zal dit voorjaar de Tirreno-Adriatico nemen en wil zich ook laten zien in de koersen op Belgische bodem. Lefevere weet dan ook direct een koers te noemen die zijn renner mogelijk naar zijn hand kan zetten.

“We denken dat hij Gent-Wevelgem kan winnen, tenzij de concurrentie die wedstrijd te zwaar maakt. Ik begrijp trouwens niet waarom de renners drie keer de Kemmelberg moeten doen”, klinkt het.

En dan komt Lefevere met de reden waarom hij Parijs-Roubaix een ideale koers ook vindt voor Merlier. “Hij is een voormalig veldrijder, dus hij zou ook goed moeten zijn in Parijs-Roubaix”, besluit de CEO.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties