Ronde en Roubaix voor Van der Poel of toch Van Aert? Johan Museeuw geeft zijn ongezouten mening

Ronde en Roubaix voor Van der Poel of toch Van Aert? Johan Museeuw geeft zijn ongezouten mening
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het klassieke voorjaar gaat dit weekend van start. Heel wat fans kijken vooral uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Het echte werk komt eraan. Vergeet alle voorbereidingskoersen, want nu is het tijd voor de (Vlaamse) klassiekers. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix blijven echter het meest tot de verbeelding spreken.

Topfavoriet voor beide klassiekers lijkt ongetwijfeld Mathieu van der Poel. Veel mensen verwachten een gevecht van man tot man met Wout van Aert, maar zien de Nederlander wel twee keer de overwinning pakken.

“Niet akkoord”, zegt Johan Museeuw aan de Krant van Vlaanderen. “Ik heb een voorgevoel dat Van Aert een van de twee gaat winnen. Iedereen was onder de indruk van Mathieu in het veld, maar een cross van een uur mag je niet vergelijken met een koers van 260 kilometers.”

Gigantische druk: “Van Aert faalt als hij de Ronde of Roubaix niet wint”

Beide tenoren pakten hun crosswinter op een andere manier aan. Wout van Aert wil beter uit zijn winter komen dan andere jaren door een nieuwe aanpak, maar ook Mathieu van der Poel zal heel goed zijn, ook al deed hij het in het veld zoals anders.

“Van Aert is ook geen gewonen burger, hé. Wout piekt echt naar de week van de Ronde en Roubaix. Maar dan moet je ook eerlijk zijn: als hij geen van beide monumenten wint, dan heeft hij wat mij betreft gefaald, ook al wint hij bijvoorbeeld wel de Omloop en de E3 Saxo Classic”, is de Leeuw van Vlaanderen heel erg duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties