Weer van dat? Wout van Aert duidelijk over weggeven van overwinning aan ploegmaten

Weer van dat? Wout van Aert duidelijk over weggeven van overwinning aan ploegmaten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De koorts van de koers bereikt bijna zijn hoogtepunt. Het Vlaamse voorjaar start zaterdag met de Omloop Het Nieuwsblad.

Het Vlaamse voorjaar gaat dit weekend van start met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Wout van Aert rijdt beide koersen en is meteen ook een van de favorieten om een koers te winnen.

Als hij dat tenminste mag van zijn team. De kans zit er goed in dat Visma Lease a Bike zaterdag meteen alles en iedereen in de vernieling rijdt en met meerdere renners naar de finish rijdt. En dan komt er een flashback naar vorig jaar naar boven.

Toen gaf Wout van Aert in Gent-Wevelgem de overwinning aan zijn ploegmaat Christophe Laporte en dat werd niet bepaald gesmaakt bij het grote publiek. Worden er dit jaar opnieuw cadeautjes uitgedeeld door Van Aert?

Geeft Wout van Aert opnieuw ritzeges cadeau aan ploegmaten?

Hij reageert bij Het Nieuwsblad zeer gebeten op die vraag. “Daar gaan we weer”, klinkt het lacherig bij onze landgenoot. “Ik heb soms het gevoel dat die Gent-Wevelgem van vorig jaar bij andere mensen zwaarder op de maag ligt dan bij mij.”

Van Aert wil er nog niet te veel bij stilstaan. Of de dominantie ook dit jaar zo groot zal zijn, is niet meteen duidelijk. Ook voor Visma Lease a Bike niet.

“Laat ons eerst al eens proberen om terug zo’n voorjaar te rijden. Dat zou al een hele luxe zijn. En als het zover is, dan moeten we een afspraak maken waarbij iedereen met een goed gevoel van de fiets stapt”, besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties