Wout van Aert geeft de goede reden waarom hij de zege wegschonk aan Laporte in Gent-Wevelgem

Wout van Aert geeft de goede reden waarom hij de zege wegschonk aan Laporte in Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Geen tweede zege voor Wout van Aert in Gent-Wevelgem, maar wel een eerste voor Christophe Laporte. De Fransman kreeg de zege cadeau van Van Aert en win zo zijn eerste klassieker.

Van Aert en Laporte reden op iets meer 50 kilometer van de streep alleen weg na de tweede passage op de Kemmelberg. Van Aert en Laporte bouwden hun voorsprong uit en Laporte kreeg uiteindelijk de zege van Van Aert.

"We waren met ons tweeën sterker dan de rest. Mensen thuis zien alleen deze koers, maar wij zijn een heel jaar samen op pad en als je dan in deze situatie komt, zou het alleen maar raar aanvoelen om te gaan sprinten", zei Van Aert achteraf. 

"Ik heb vrijdag in de E3 Saxo Classic een heel mooie overwinning op zak gestoken, ook dankzij Christophe. Het vandaag op deze manier doen, voelt gewoon goed aan. Christophe is in korte tijd een goeie vriend van mij geworden. We komen keigoed overeen."

Samen Gent-Wevelgem gewonnen

Van Aert voelde zich misschien wel de beste in koers. "Maar alleen had ik het niet gekund. Of ik hier spijt van ga krijgen? Neen, dat denk ik niet. In mijn hoofd hebben we deze Gent-Wevelgem samen gewonnen."

Voor de Ronde van Vlaanderen van volgende week zondag is er niet echt iets veranderd voor Van Aert. "Ik heb wel de bevestiging van mijn vormpeil gekregen, maar de twee jongens die me vrijdag pijn deden (Van der Poel en Pogačar, red.), waren er vandaag niet bij, dus in dat opzicht is er niets veranderd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties