Eén ploeg in het peloton zal heel erg blij zijn als Mathieu van der Poel weer meekoerst

Eén ploeg in het peloton zal heel erg blij zijn als Mathieu van der Poel weer meekoerst
Foto: © photonews

Visma Lease a Bike domineerde het openingsweekend. Met Jan Tratnik en Wout van Aert pakten ze de overwinningen.

Het openingsweekend leverde meteen het nodige spektakel op. Er werd al heel snel na de start hard gekoerst, waardoor het spektakel voor het publiek bijzonder groot was. Al was er meteen ook wel de dominantie van Visma Lease a Bike dat de twee overwinningen pakte.

Ook Johan Vansummeren kan niet langs de overmacht die de ploeg van Wout van Aert in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne had.

“Met zes waren ze op post om de Omloop het Nieuwsblad te winnen. Net dat overtal maakt dat ze zo offensief koersen. Ze voelen zich zo sterk dat ze de wedstrijden al dynamiteren op 140 à 150 kilometer van de meet”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

UAE moet bondgenoot vinden in Mathieu van der Poel

Eerst leek een groepje met Van Aert weg, maar toen het peloton terugkeerde hadden ze nog iemand anders die in de aanval kon trekken. Al kreeg Jan Tratnik wel de nodige hulp van UAE Team Emirates.

“Die kreeg een wat dom koersende Nils Politt van UAE mee, die hem helemaal naar de finish loodste. In Kuurne hetzelfde verhaal, maar toen was Van Aert al meteen met de goede vlucht verdwenen.”

Daar was het Tim Wellens die het onderspit moest delven. Een koers winnen tegen Visma Lease a Bike wordt geen gemakkelijke opdracht, al is er wel goed nieuws op komst. “Als Alpecin-Deceuninck er bij komt met Van der Poel, heeft UAE meteen een bondgenoot.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties