Politie komt met nieuws over de persoon die bier gooide naar Marianne Vos

Politie komt met nieuws over de persoon die bier gooide naar Marianne Vos
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de Omloop kreeg Marianne Vos een beker bier in het gezicht. De politie heeft de dader ondertussen geïdentificeerd.

Het waren verschrikkelijke beelden voor elke koersliefhebber. Op de Muur van Geraardsbergen kreeg Marianne Vos tijdens de Omloop Het Nieuwsblad een beker met bier naar zich gegooid. De dader vluchtte weg.

Ondertussen is de lokale politie van Geraardsbergen/Lierde erin geslaagd om de dader te identificeren. Het incident werd immers vastgelegd tijdens de live-uitzending van de koers. Er werd een proces-verbaal tegen onbekenden opgesteld voor slagen en verwondingen.

“Helaas werd dit prachtige sportevenement overschaduwd door een incident waarbij Marianne Vos (de latere winnares, nvdr.) een beker drank in het gezicht kreeg gegooid door een toeschouwer. Dit incident leidde tot verontwaardiging binnen het wielermilieu”, zegt de lokale politie.

“Direct na het incident hebben we alle nodige stappen ondernomen en kordaat opgetreden”, zegt korpschef Patrice De Mets. “De dader werd ondertussen geïdentificeerd. Wij hebben deze persoon uitgenodigd voor verhoor om zijn verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn gedrag.”

Het strafrechtelijke vervolg is afhankelijk van wat het parket beslist, zo voegt de politie er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties