Jasper Philipsen kreeg een opvallend cadeau van fan: "Komt straks misschien nog van pas"

Jasper Philipsen kreeg een opvallend cadeau van fan: "Komt straks misschien nog van pas"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen sprintte woensdag niet mee voor de ritzege in de Tirreno. Onze landgenoot kwam in de slotkilometer ten val.

Geen nieuwe ritzege voor Jasper Philipsen in de Tirreno Adriatico. De Vlam van Ham kwam ten val in het slot van de wedstrijd, maar kon wel nog de rit uitrijden.

Aan de bus van Alpecin-Deceuninck werd hij opgewacht door een jong koppel uit Vlaanderen dat hem een fles olijfolie wou cadeau doen.

“Ik ken de mensen niet maar ze wilden me absoluut een fles olijfolie cadeau doen, van hun eigen olijfgaard. Misschien kan ik daar straks mijn wonde mee behandelen”, zei Philipsen, die het cadeau met een brede glimlach aannam, aan Het Nieuwsblad.

Enkel een schaafwonde

De lichamelijke schade door de valpartij viel al bij al mee. Al was het geen perfecte dag voor onze landgenoot. “Ik moet wel toegeven dat ik op dat moment niet meer over mijn meest frisse benen beschikte. De ganse dag heb ik kou geleden. Het werd immers een lange en vooral natte dag op de fiets.”

De valpartij zelf, op goed 200 meter van de finish, die wil Philipsen snel vergeten. “Dat was dus een cruciaal punt waarbij ik mezelf liet insluiten. Beschik ik op dat moment nog over mijn beste benen, dan zou ik zelf nog door de wind naar een betere positie gereden zijn.”

De weersomstandigheden speelden net als voor de sterkte van zijn benen ook parten bij deze valpartij. “Schade? Die viel uiteindelijk best mee. Het wegdek lag nat en glad, veel meer dan een schaafwonde aan de elleboog heb ik er dus niet aan overgehouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties