Patrick Lefevere moest door het stof gaan en dat is nu ook expliciet gebeurd

Patrick Lefevere moest door het stof gaan en dat is nu ook expliciet gebeurd
Foto: © photonews

Patrick Lefevere is door het stof moeten gaan en met excuses moeten komen. Die zijn inmiddels ook verspreid via de website van Soudal Quick-Step.

Alles draait om een onderzoek van de ethische commissie van de UCI, die Patrick Lefevere verwijt van op twee verschillende momenten vrouwonvriendelijke uitspraken te hebben gedaan in de Belgische pers. Daarom hing de CEO van Soudal Quick-Step een boete van 20 000 Zwitserse frank boven het hoofd. Die vervalt nu.

Het enige wat Lefevere kon doen om die boete niet te moeten betalen is het aanbieden van zijn excuses en dat heeft hij gedaan. Een paar dagen geleden werd al gewag gemaakt van een statement dat Lefevere de wereld in stuurde om zijn verontschuldigingen duidelijk te maken. Die verklaring staat nu ook op de site van zijn ploeg.

OFFICIËLE EXCUSES VAN LEFEVERE 

Die zou volgens de datering op de webstek van de Wolfpack ook al online staan sinds afgelopen woensdag. In elk geval wilde Lefevere ook nog eens onderstrepen wat het nu juist betekent dat hij zo open bloot zijn verantwoordelijkheid erkent. En dat dan ook nog eens doet via de officiële kanalen van zijn wielerpoeg.

"Met deze verklaring wil ik duidelijk maken dat ik de beslissing van de Ethische Commissie van de UCI accepteer", klinkt het bij Lefevere, die zo ongetwijfeld hoopt om dit hoofdstuk zo helemaal af te sluiten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties