πŸŽ₯ Onderkoelde favorieten geven allemaal op in Waalse Pijl, Maxim Van Gils mee op het podium

πŸŽ₯ Onderkoelde favorieten geven allemaal op in Waalse Pijl, Maxim Van Gils mee op het podium
Foto: © photonews

De Waalse Pijl is een bijzonder lastige afvallingsrace geworden. Heel veel favorieten moesten al snel afhaken, waardoor het een verrassende koers werd.

Voor de start van de Waalse Pijl waren er bijzonder veel favorieten met onder meer Mattias Skjelmose, Aleksandr Vlasov, Tom Pidcock of Dylan Teuns. Maar zij kwamen er allemaal niet aan te pas door het barslechte weer. 

Op een gegeven moment begon het zelfs te sneeuwen in de buurt van Hoei. De favorieten sneuvelden zo een voor een. Op zo'n 60 kilometer van de streep versnelde de Deen Soren Kragh Andersen van Alpecin-Deceuninck. 

Hij pakte bijna anderhalve minuut op het peloton, waar ze bij de voorlaatste passage toch wat nerveus werden. Williams, die indruk maakte op de Muur, reed samen met Van Gils, Carapaz, Vauquelin en Buitrago weg. 

Indrukwekkende versnelling Williams

In het peloton zette Uno-X zich met de volledige ploeg op kop van het peloton. Zij hielden de achtervolgers en Kragh Andersen binnen schot en op zo'n tiental kilometer van de streep kwam alles weer samen. 

Het werd een sprint op de Muur van Hoei en op 300 meter van de streep vond Stephen Williams een gaatje om zijn versnelling te plaatsen. Hij nam meteen een stevige voorsprong en hield het vol tot op de streep. Maxim Van Gils mocht als derde mee op het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties