Dirk De Wolf begrijpt Lotte Kopecky niet zo goed: "Ik vind het niet nodig"

Dirk De Wolf begrijpt Lotte Kopecky niet zo goed: "Ik vind het niet nodig"
Foto: © photonews

Lotte Kopecky staat woensdag verrassend aan de start van de Waalse Pijl. Is dat wel verstandig nadat ze al een zwaar voorjaar reed?

Komende zondag debuteert Lotte Kopecky al in Luik-Bastenaken-Luik, maar woensdag rijdt ze verrassend ook de Waalse Pijl. "Als superknecht", klonk het bij haar ploeg SD Worx-Protime bij de aankondiging. 

Kopecky heeft dit jaar al dertien koersdagen op haar teller staan, al reed ze daarvoor ook al het Europees kampioenschap baanwielrennen. De wereldkampioene is dus al een hele tijd bezig. 

Kopecky rijdt de Waalse Pijl

Is het dan wel verstandig van Kopecky om ook nog de Waalse Pijl te rijden als ze zondag ook nog wil scoren in Luik-Bastenaken-Luik? Dirk De Wolf twijfelde toch stevig bij Wielerclub Wattage. 

"Ik vind het niet nodig", zei hij. "Kopecky heeft al zo'n voorjaar gereden om chapeau tegen te zeggen. Ze gaat er zondag nog eens alles aan doen om ook Luik-Bastenaken-Luik te winnen, dan is de Waalse Pijl toch nog lastig."

Kopecky stelde echter dat ze zich vooral wil amuseren en dat begrijpt De Wolf ook wel. "Dan mag ze dat doen en is het misschien ook wel een goede training." En ze zal vooral haar ploeggenote Demi Vollering aan de zege willen helpen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties