Jan Bakelants ziet plots stevig voordeel voor Mathieu van der Poel in Luik-Bastenaken-Luik

Jan Bakelants ziet plots stevig voordeel voor Mathieu van der Poel in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

Komende zondag wordt het uitkijken naar een duel tussen Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel in Luik-Bastenaken-Luik. De Nederlander zal volgens Jan Bakelants misschien wel een voordeel hebben.

Voor het eerst sinds zijn val in Luik-Bastenaken-Luik vorig jaar komt Tadej Pogacar nog eens terug naar België. Toen kwam er geen duel tussen de Sloveen en Remco Evenepoel, die laatste won voor de tweede keer op rij. 

Dit jaar staat er dus een duel tussen Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel op het programma. Als wereldkampioen Van der Poel de Sloveen kan volgen op de langere beklimmingen in de Ardennen. 

Van der Poel in voordeel volgens Bakelants

Toch ziet Jan Bakelants ook een kans voor Van der Poel. "Als het weer zo blijft, dan stijgen voor mij wel de kansen voor de echte klassieke renners, zoals Van der Poel", zegt hij bij Wielerclub Wattage. 

In de buurt van Luik wordt er zondag een temperatuur van zo'n acht graden verwacht, met in de namiddag ook regen. Volgens Bakelants kan Van der Poel voordeel halen uit de mindere weersomstandigheden. 

"Die echte lichtgewichten, zoals klimmers als Pogacar, die zien af bij 8 graden en regen", stelt Bakelants nog. Al kan je de Pogacar, net als Van der Poel, vooraf nooit afschrijven. Ook niet bij regenweer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties