Van der Poel maakt opvallende keuze voor Luik-Bastenaken-Luik, Pogacar houdt vast aan plannen

Van der Poel maakt opvallende keuze voor Luik-Bastenaken-Luik, Pogacar houdt vast aan plannen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar trainden deze week in de zon in het zuiden. De wereldkampioen zal zich niet wagen aan nog een verkenning van het parcours.

Terwijl heel wat outsiders voor Luik-Bastenaken-Luik woensdag de regen en de koude trotseerden in de Waalse Pijl, konden Van der Poel en Pogacar rustig trainen in de zon. Zij konden hun energie dus nog wat sparen. 

Zondag wordt het opnieuw fris, met temperaturen rond de 8 graden. Er wordt ook opnieuw regen verwacht, net als vorig jaar. Om toch al wat aan het Belgische weer te wennen, verkent Tadej Pogacar straks het parcours. 

Om 11u begint de Sloveen aan een verkenning van zo'n 90 kilometer. Tussen Trois-Ponts en Vielsalm begint Pogacar aan zijn verkenning van de finale, met daarin alle belangrijke beklimmingen van Luik-Bastenaken-Luik. 

Van der Poel schrapt verkenning

Mathieu van der Poel zou normaal ook verkennen, maar volgens Het Nieuwsblad heeft Van der Poel die verkenning geschrapt. De wereldkampioen vindt het dus niet nodig om nog even te wennen aan het weer.

"De lichamen van Van der Poel en Pogacar hebben die koudeslag alleszins niet gehad woensdag. En hoe meer je met een uitgerust lichaam aan de start komt, hoe weerbaarder je bent tegen barre omstandigheden", zegt bondsdokter Van Mieren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties