Dubbele miserie voor Thibau Nys vlak voor start van Ronde van Noorwegen

Dubbele miserie voor Thibau Nys vlak voor start van Ronde van Noorwegen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys start morgen in de Ronde van Noorwegen. Al liep de voorbereiding niet zoals dat moest voor onze landgenoot.

Voor heel wat ploegen is Thibau Nys de topfavoriet om de eindzege in de Ronde van Noorwegen te pakken, maar bij Lidl-Trek moeten ze daar helemaal niet van weten.

De aanloop richting de Ronde van Noorwegen verliep alvast niet vlekkeloos voor onze landgenoot. Allereerst raakte zijn bagage niet in Noorwegen. Zijn valies bleef achter in Frankfurt.

Maar Nys sukkelt ook met wat kwaaltjes. “De afgelopen dagen vecht ik tegen iets op mijn luchtwegen”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

“Maar dat ga ik zeker niet als excuus gebruiken, ik ben fit genoeg om aan de start te staan. Het is gewoon niet ideaal na mijn perfecte eerste koersweken van dit seizoen.”

Grote verwachtingen

Wat Nys dit jaar al op de weg liet zien was bijzonder goed. Hij pakte vier overwinningen in amper twaalf koersdagen. Dat deed het grote publiek meteen dromen van meer.

“Ik had dit nooit verwacht. Natuurlijk voelde ik mij goed en heb ik er ontzéttend hard voor gewerkt, maar het altijd nog wat meezitten ook. Ik heb mezelf verbaasd. Vooral de manier waarop was heel mooi, ik wil die lijn hier doortrekken.”

Onze landgenoot mikt vooral op ritzeges. Drie van de vier etappes lijken de nodige kansen te geven aan onze landgenoot. “Maar eerlijk gezegd heb ik de deelnemerslijst nog niet echt bestudeerd om te kijken wie er nog aan de start staat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties