Jasper Philipsen grootste troef op Spelen? Bondscoach komt met opvallende reactie

Jasper Philipsen grootste troef op Spelen? Bondscoach komt met opvallende reactie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Sven Vanthourenhout kijkt enorm uit naar de Olympische Spelen. Niet alleen voor het tijdrijden, maar zeker ook voor de wegrit.

De Olympische Spelen in Parijs, het is met voorsprong de grootste doelstelling van bondscoach Sven Vanthourenhout dit jaar. Al zijn de omstandigheden niet ideaal.

Ons land mag slechts vier renners afvaardigen, waarbij ook al de renners voor de tijdrit moeten zitten. Geen gemakkelijke opdracht voor Vanthourenhout wie je selecteert naast mannen als Remco Evenepoel en Wout van Aert.

De meeste analisten schuiven Jasper Philipsen naar voren als grootste troef voor de wegrit, maar Sven Vanthourenhout lijkt niet meteen helemaal overtuigd.

“Ik denk vooral dat die waarnemers eerst een goed beeld moeten hebben van het parcours, wat niet altijd het geval is”, vertelt hij meteen aan Het Nieuwsblad. “Ik heb het gevoel dat de lastigheidsgraad van het parcours flink onderschat wordt, net zoals ze vorig jaar het parcours in Glasgow onderschat hebben.”

Nog geen selectie bekendgemaakt

Het zullen alleen maar grote namen worden die voor het goud zullen strijden. “Ik ben ervan overtuigd dat enkel de grote motoren aan het eind van de wedstrijd nog in strijd zullen zijn. We zullen hen nodig hebben om mannen als Pogacar, Van der Poel en Pedersen te kloppen.”

Normaal had Vanthourenhout zijn selectie al enkele weken geleden bekendgemaakt, maar door de valpartijen van heel wat Belgische renners wacht hij nog even af. Zo ziet de nieuwe planning eruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties