Victor Campenaerts reageert op mogelijk vertrek naar Visma Lease a Bike

Victor Campenaerts reageert op mogelijk vertrek naar Visma Lease a Bike
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts rijdt volgend jaar niet meer voor Lotto Dstny. Maar waar trekt onze landgenoot naartoe?

De moeilijke situatie van Lotto Dstny zorgt ervoor dat enkele renners uitkijken naar een nieuwe ploeg. Victor Campenaerts verlaat zijn huidige team, zo bevestigt hij aan Het Nieuwsblad.

“Ik kan zeggen dat ik een contract voor drie jaar zal tekenen bij een ander team”, klinkt het. Met zijn 32 lentes wordt dat mogelijk zijn laatste exploot.

“En hoewel daar nog geen zekerheid over bestaat, zou het zomaar kunnen dat ik na die periode de carrière op een lager pitje zet. Het zal ook in een andere rol zijn.”

Naar welk team hij trekt, kan hij niet zeggen door de regels van de UCI. Een nieuwe ploeg mag pas bekendgemaakt worden vanaf 1 augustus.

Tour de France

Er zijn grote vermoedens echter dat het gaat om Visma Lease a Bike. “Laat ik zeggen dat het mijn nieuwe doel is om als team de Tour de France te winnen”, reageert Campenaerts.

Het wordt nog één keer drie jaar knallen dus voor Campenaerts. “Voor een renner van mijn kaliber, met mijn fysieke capaciteiten, heb ik toch het gevoel dat ik er — tot nu toe — het maximum heb uitgehaald. Ik heb gepiekt op hele mooie en speciale momenten. Maar ik ben nog niet klaar, hè.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties