Topfavoriet Alec Segaert (21) spreekt zich duidelijk uit voor het BK tijdrijden

Topfavoriet Alec Segaert (21) spreekt zich duidelijk uit voor het BK tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar pakte Alec Segaert al zilver op het BK tijdrijden. Dit jaar is hij een van de grote favorieten voor goud. Voor de jonge Segaert kan het de eerste titel bij de profs worden.

Met de afwezigheid van Remco Evenepoel, Wout van Aert, Yves Lampaert en Victor Campenaerts krijgen we sowieso een nieuwe Belgische kampioen tijdrijden. De vier legden de afgelopen acht jaar beslag op de Belgische titel. 

En dus wordt er in Binche vooral gekeken naar Alec Segaert, Rune Herregodts en Tim Wellens. Segaert pakte vorig jaar al zilver op het BK tijdrijden achter Van Aert, Herregodts pakte toen het brons. 

Segaert favoriet voor BK tijdrijden

"Enerzijds besef ik dat dit voor mij een unieke kans is om de titel te pakken. Anderzijds heb je nog altijd het liefst dat Van Aert en Evenepoel er ook bij zijn. Als tijdrijder is er niets leuker dan je te meten met de besten", zegt Segaert bij Het Nieuwsblad. 

Segaert, tweevoudig vice-wereldkampioen bij de beloften, rekent zichzelf ook tot de grote kanshebbers. "Vanaf het begin van het jaar is dit BK een uitgesproken doel", stelt de renner van Lotto Dstny

Maar Segaert weet uiteraard ook dat er nog concurrenten zijn met Rune Herregodts en ook Tim Wellens. Herregodts won de ZLM Tour met een sterke tijdrit, Wellens werd 19de in een zware tijdrit in de Dauphiné.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties