BK Tijdrijden 2022

In het BK tijdrijden 2022 zal opnieuw de Belgische nationale tijdrittitel op het spel staan. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alles rond het BK tijdrijden 2022.

Op donderdag 23 juni gaat het BK tijdrijden 2022 door in Gavere voor de heren elite, dames elite en heren elite 2. Om 10u beginnen de heren elite 2. De elite zonder contract bij de mannen zullen 23 kilometer rijden. Dat is ook de afstand die de tijdrijdsters zullen afleggen vanaf 11u08. Om 13u begint dan het tijdritkampioenschap voor de heren elite, die 35 kilometer moeten rijden.

Heren elite op BK tijdrijden 2022

Bij de heren elite zal de winnaar de opvolger worden van Yves Lampaert. Vorig jaar op het BK tijdrijden in zijn eigen Ingelmunster knalde Lampaert naar de zege. Grote afwezige op het BK tijdrijden 2022 is tweevoudig Belgisch kampioen tijdrijden Wout van Aert. Andere kanshebbers naast titelverdediger Lampaert zijn Remco Evenepoel, Victor Campenaerts en Thomas De Gendt.

Dames elite op BK tijdrijden 2022

Bij de dames elite zal de winnares de opvolgster worden van Lotte Kopecky. Zij was de laatste drie jaar al de beste tijdrijdster uit ons land en is de topfavoriete om voor de vierde keer op rij Belgisch kampioene tijdrijden te worden.

Laatste nieuws uit BK Tijdrijden 2022

Meer nieuws