"Sprinters zijn klootzakken": Tim Merlier reageert op uithaal van Thibau Nys

"Sprinters zijn klootzakken": Tim Merlier reageert op uithaal van Thibau Nys
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat het BK wielrennen op het programma. Tim Merlier is één van de topfavorieten en kan al zijn derde titel pakken.

Bij Soudal Quick-Step kunnen ze na het afzeggen van Remco Evenepoel door ziekte alles op Tim Merlier zetten. In zijn eigen regio kan Merlier al voor de derde keer Belgisch kampioen worden, na 2019 en 2022. 

Merlier zal onder andere moeten afrekenen met Jasper Philipsen als het tot een massasprint komt. In de Baloise Belgium Tour klopte Merlier hem twee keer, wat hem veel vertrouwen moet geven voor het BK. 

Als het tot een sprint met een kleinere groep komt, dan moet er ook rekening gehouden worden met Thibau Nys. De 21-jarige Nys won dit jaar al zes keer, maar deed dat bijna altijd op een lastige aankomst. 

Merlier reageert op uitspraak Nys

Nys houdt dan ook niet van massasprints. "Sprinters zijn klootzakken", zei Nys onlangs. "Ik heb het ook gelezen", zegt Tim Merlier bij Het Nieuwsblad. Hij wil er niet meer geassocieerd worden. Och, ik snap hem wel."

Merlier weet dat een massasprint altijd een risico is waar soms gekke dingen gebeuren. "Maar ik voelde me niet aangesproken. Ik denkt niet dat ik de gevaarlijkste ben", besloot Merlier nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties