Belgische wielerbond niet te spreken over Soudal Quick-Step en Alpecin-Deceuninck

Belgische wielerbond niet te spreken over Soudal Quick-Step en Alpecin-Deceuninck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zon scheen volop in Zottegem, maar het regende afzeggingen op het BK wielrennen. Ook op het BK tijdrijden was de startlijst opvallend mager.

Met Remco Evenepoel, Tim Wellens, Maxim Van Gils, Steff Cras, Kobe Goossens en Laurens De Plus stonden zondag zes Belgische klimmers niet aan de start van het BK wielrennen in Zottegem. Allemaal ziek. 

De zes staan vanaf zaterdag ook aan de start van de Tour en wilden hun krachten wellicht sparen, want kans op de titel maakten ze toch niet. Belgian Cycling is echter niet van plan om de startplicht voor elke profrenner op het BK af te schaffen

"Wij zijn dat absoluut niet van plan", zegt algemeen directeur Nathalie Clauwaert bij HLN. "Een BK is voor ons een belangrijke bron van inkomsten." Het is een troef om het BK aan steden te verkopen en daarmee ondersteunt de wielerbond renners op EK's en WK's. 

Verplichting op BK tijdrijden in de toekomst?

Op het BK tijdrijden is er geen startplicht, maar sinds het BK sinds een tiental jaar geleden naar de week van het BK op de weg verhuisde, is er wel een gentlemen’s agreement met de vijf grote Belgische ploegen om minstens vijf renners op te stellen. 

Lotto Dstny (4), Intermarché-Wany (3) en Team Flanders-Baloise (7) deden hun best. "Soudal Quick-Step en Alpecin-Deceuninck hadden zelfs geen enkele renner opgesteld. Wij overwegen ernstig om voortaan de vijf grootste Belgische merkenploegen te verplichten om minstens vier renners te laten starten op het BK tijdrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties